От 23.05.2014 г. Книжарница УНАКИТ временно няма да приема поръчки. Моля да ни извините!

Светът преди вчера

Светът преди вчера

Рейтинг: 5.00 от 5, Гласували: 1

Автор: Джаред Мейсън Даймънд

Категории:

Издателство: Изток - Запад

ISBN: 9786191523382

Година: 2013г.
Страници: 664 стр.
Размер: 14х21
Тегло: 0.7000 кг.
Корица: твърда
38.00лв.32.30лв.

Доставката цялата страна е 3.50 лв. независимо от броя на поръчаните книги. Срокът за доставка е от 1 до 3 работни дни.

Смятате ли, че параноята е модерно заболяване? Прочете тази книга. В продължение на няколко милиона години човек е бил или „конструктивен параноик“, или мъртъв.

 

Диабетът е едно от проклятията на века. Факт. Но ако вашият далечен прапрадядо не бе потенциален диабетик, сигурно днес нямаше да сте жив.

 

Смятате ли, че примитивните племена са разменяли храни и предмети, и така са възникнали пазарите и търговията? Така е според Адам Смит. Но според последните разкрития на антропологията предците ни са си поднасяли дарове, без да искат веднага нещо в замяна. Получателят е поемал моралното задължение да отвърне с подобен дар някъде в неопределеното бъдеще.

 

Джаред Даймънд е световноизвестен антрополог, еволюционен биолог и писател. У нас е познат с бестселърите „Пушки, вируси и стомана“ и „Колапсът“. „Светът преди вчера“ е най-новото му пътешествие в света на човешкото минало. Този път той се спира на теми, които ни помагат да разберем някои практически моменти в модерния живот. Дали например бебето трябва да спи в креватче, или на леглото при майка си? Как поемаме рискове и защо някои хора стават бъбриви? Как възниква примитивната политика? А примитивната държава? И как знанието на чужди езици помага да избегнем болестта на Алцхаймер?

 

„Светът преди вчера“ съчетава мъдростта на науката с очарованието на едно невероятно световно приключение. Преживейте го, за да разберете себе си.

Светът преди вчера

Светът преди вчера
38.00лв.
32.30лв.

Колапсът

Колапсът
35.00лв.
31.50лв.

Книгата Светът преди вчера от Джаред Мейсън Даймънд може да поръчате онлайн от книжарница Unakit.bg.

Издателство Изток - Запад издава книгите на Джаред Мейсън Даймънд за България. В категорията Научнопопулярна литература на онлайн книжарница Unakit.bg ще откриете всички книги на Джаред Мейсън Даймънд, отпечатани от издателство Изток - Запад. Може да проверите за нови книги на Джаред Мейсън Даймънд в нашата онлайн книжарница Unakit.bg, след седмица на страницата Нови книги.

Ако имате нужда от допълнителна информация, относно онлайн покупката на книгата Светът преди вчера на Джаред Мейсън Даймънд, може да се свържете с нас на посочените телефони или ни пишете на e-mail.

Коментари за Светът преди вчера

Посетителите, който закупуват тази книга също така избират