Сандра Браун

Сандра БраунСандра Браун е родена в Тексас през март 1948 г. Американската писателка е една от най-продаваните и известни авторки на романтични книги в целия свят. Също така публикува свои творби под псевдонимите: Рейчъл Раян, Лаура Джордан и Ерин Ст. Клеър. Сандра Браун израства в Тексас и записва магистратура по английски език в местния колеж, но прекъсва обучението си, за да се омъжи за Майкъл Браун, който е бивш водещ на новините и на много популярното по това време документално предаване Dust to Dust. В младежките си години тя е направила доста бързо кариера като модел, като тъкмо щяла да стъпи на модния подиум, но отказала и предпочела да стане телевизионна водеща. Сандра Браун започва да работи като обикновена телевизионна репортерка за различни телевизии, но предизвикана от съпруга си, тя поставя началото на писателската си кариера. Сандра Браун има две деца, които днес живеят самостоятелно.

През 1981 г. е издадена първата книга на Сандра Браун, която е озаглавена „Безрасъдна любов”. От тогава до сега, американската писателка е издала над 70 романа, като има над 50 бестселъра в класацията на New York Times. Романите на Сандра Браун редовно попадат в класациите за бестселъри в много държави, включително и у нас. През 1994 г. е направен филм по романа Френска коприна с участието на Сюзан Лучи, Хари Белафонте и Лий Хорсли. Сандра Браун е носителка на десетки литературни награди, като едни от най-престижни награди, които е получавала са наградата за бизнес дама на женската асоциация „Distinguished Circle of Succes” и наградите за най-добър писател на романтични книги “Roman Writers of America”, и интернационалната награда за писател на трилър романи “Трилър мастърс” през 2008 г. Книгите на Сандра Браун са преведени на повече от 30 езика по целия свят, тя е рекордьорка на пишещото братство в САЩ със своите 55 бестселъра в класацията на Ню Йорк Таймс. Сандра Браун е продала над 70 милиона копия по целия свят, освен това тя е единствената писателка, която има едновременно три бестселъра в класацията за най-продавани книги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>